Onze Lijstenmakerij

Als ambachtelijke lijstenmakerij onderscheiden wij ons doordat wij alle lijsten zelf maken.

Wij hebben een uiteenlopende collectie lijststaven, zagen die op maat en zetten ze in elkaar en werken ze bij.

Ten slotte behandelen wij de lijsten volgens allerlei afwerking technieken. Afhankelijk van het kunstwerk en de plaats waar het komt te hangen voorzien we de lijst van ontspiegeld-, glanzend-, museumglas of glas met een U.V.filter

Het inlijst werk is zeer divers en varieert van olieverf schilderijen op raam,gravures en werken op papier, al dan niet geplakt op zuurvrij karton, borduurwerken en allerlei andere kleinoden. Desgewenst wordt het voorzien van een met de hand vervaardigde passe-partout. Bij ons staat altijd voorop dat de klant het werk over tientallen jaren ongeschonden uit de omlijsting kan verwijderen. Indien noodzakelijk, kunnen wij het vakwerk snel leveren.

Helaas neemt het aantal ambachtelijke lijstenmakers snel af. De meeste collega’s leveren dan ook op maat gemaakte fabriekslijsten of meeneemlijsten. Die laatste, budgetlijsten, verkopen wij eveneens.

Nieuw en uniek in Zeeland is onze veelzijdige collectie houten Italiaanse sierlijsten. Deze zijn of vervaardigd uit één houtsoort of, en dan met name de bredere lijsten, ingelegd met diverse andere houtsoorten, waaronder olijf- kersen- en mahoniehout. Deze worden vooral bij oude gravures gebruikt. Ook een ruime collectie van over de hoek doorgewerkte lijsten, die dus naadloos zijn, kunt u  bij ons te bewonderen. De hoeken van de effen lijsten lenen zich uitstekend voor een hand beschilderde decoratie, een uitdaging die het geheel een verrassend effect geeft.  

Onze serie ornament lijsten is volgens de oorspronkelijke technieken gemaakt naar oude modellen, de versiering is eveneens naadloos en ‘over de hoek’ verwerkt.“


Kaart
Opbellen
E-mail
Info